Ohi on!

Kuuden viikon työskentelyn viimeiset tunnit ovat käsillä. Aika on kulunut siiviltä, eikä aamulla herätessä tuntunut edes siltä, että olisi menossa töihin. Työryhmä on ollut täynnä mitä erilaisimpia persoonia joiden kanssa yksikään projekti ei ole tuntunut rutiinilta, ja toteuttamisen vapaus on ollut päätä huimaava. Olen kesän aikana työn tiimoilta muun muassa tunkenut pääni Sibelius-monumenttiin ja matkustanut veneellä Hakaniemestä Vuosaareen. Myös tapahtumat, joissa en itse ole ollut mukana (kuten toisen ryhmän Vallisaari-seikkailu) vaikuttivat tavattoman mielenkiintoisilta. Onneksi kaikki on dokumentoitu ja muunnettu taidokkaiksi kokonaisuuksiksi, josta ulkopuoliset pääsevät nauttimaan. Pidän itseäni onnekkaana, kun olen päässyt olemaan osa Hohtavaa Helsinkiä.

– Sara

Tämän työjakson aikana ryhmämme yhteistyö on pelannut pääsääntöisesti hyvin, lukuun ottamatta tilanteita joissa muut työntekijät puuttuvat toisten työntekijöiden projekteihin, mutta puuttuminen negatiiviseen sävyyn on ollut vähäistä. Samoin kuin yhteistyö, ryhmämme ryhmähenki on ollut yleisesti ottaen hyvää. Jos ei oteta huomioon toistuvia huomautuksia toisten taiteellisista näkemyksistä, niin kaikki on sujunut varsin mukavasti.

– Elias & Alarik

 

Heti kahdella ensimmäisellä viikolla tutustuimme toisiimme ja opimme mitä tekisimme työssämme. Opimme myös, että miten tehdään hyvä haastattelu ja päivitetään sosiaalista mediaa.

Kolmannella viikolla alkoi ryhmien jakautuminen ja töiden jako. Ryhmämme päivitti sosiaalista mediaa ja kirjoitti päivän työstä.

Neljänellä viikolla aloimme tehdä Pride-teemaan liittyen videoita.

Töiden jälkeen tuli neljän viikon loma missä ehti vähäsen levätä ennen töiden jatkoa.

Viides viikko alkoi Hapessa, mutta suuntasimme pian Vuosaareen. Täällä vietimme ensimmäisen viikon tutustumalla ympäristöön ja alueseen enemmän.

Kuudes viikko on lopuillaan ja tällä viikolla on ehditty tehdä paljon hommia. Kuvauskohteena on ollut joukko nuoria lapsia, jotka haastattelevat eri yrityksia ja tekevät kierroksen alueen yrityksistä.

-Jasmine

Aluksi hätkähdin kun kuulin että työskentelemmekin Vuosaaressa emmekä Hapessa. En ollut oikeastaan käynyt täällä aiemmin, ja tiesin vaan että se on kauempana keskustasta. Harmaat mielikuvani muuttuivat täysin kun saavuin tänne. Näinä päivinä olen oppinut tuntemaan alueen joka on vehreä ja viihtyisä, täydellinen paikka Checkpoint Helsingin projektille. On ollut hauskaa työskennellä lasten kanssa, he ovat osoittaneet nokkeluutensa sekä kameran edessä että takana.  Kesäkuun 15:sta meitä on enää viisi jäljellä, mutta saimme vahvistusta kun virolaiset Säde ja Hanna tulivat mukaan projektiimme. Pienemmästä porukasta huolimatta olemme saaneet paljon aikaan ja luulen että yhteistyökin on ollut näin helpompaa!

-Anni

 

 

 

Hohtava Helsinki kiittää ja kumartaa!