Meitsin Vallisaari-musiikkivideo

Ollesamme ensimmäistä kertaa Vallisaaressa inspiroidun keltaisista kukista, jotka näin kauniilla mereen avautuvalla Aleksanterinpatterin laella. Kukan nimi on idänukonpalko. Nähdessäni nämä keltaiset kukat mielessäni alkoi soimaan Klinganden – “Jubel” -biisi. Miksi kukat toivat mieleeni juuri tämän biisin? Koska kappaleen musiikkivideossa oleva tunnelma on hyvin samankaltainen kuin kokemani fiilis keltaisten kukkien keskellä. Päädyin tekemään Jubel-biisin ja Vallisaaren luonnon inspiroimana maaalaisromanttista musiikkivideota. Biisiä miettiessäni olisin halunnut käyttää Klinganden Jubel biisiä, mutta tekijänoikeuksien takia päädyin vaihtamaan biisin tekijänoikeusvapaaseen musiikkiin. Lopulta biisiksi valikoitui Mendum – Stay With Me. Kappale on dubstepmainen, mikä vaikutti myös videon lopulliseen muotoon.

Valitsin musiikkivideoon kaksi näyttelijää, Aleksin ja Mimmin, jotka ovat Hohtava Helsinki-kesäduuniprojektin ohjaajia. Musiikkivideota kuvattiin Vallisaaressa ja Sörnäisten metroasemalla. Halusin, että videon päähenkilö siirtyy metroasemalta kukkia löytäessään Vallisaareen. Metroaseman valitsin, koska poimin idean Bomfunk MC’s Freestyler -musiikkivideosta, jossa metroasema on tapahtumapaikkana. Ajatuksena oli käyttää videon tarinankerronnassa takaumia.

Tehtäväni videoprojektissa oli suunnitella/ideoida sisältö ja toteuttaa se kameran takaa ja editoida video julkaisukelpoiseksi Adobe Premier -ohjelmalla. Fiilikset vaihtelivat paljon eri työvaiheiden välillä.

Musiikkivideon tekeminen oli minulle uutta. Sain uutta kokemusta videokuvaamisesta ja editoinnista.

Mielestäni musiikkivideon tekeminen oli alunperin hieman rasittavaa, varsinkin kuvaaminen. Koska minulla on joskus tapana olla liian itsekriittinen. Sain kuvaamisessa apua kameran käyttämisessä. Suunnitteluvaihe oli haastavaa, mutta myös erittäin mielenkiintoista. Oli hauskaa heitellä uusia ideoita suunnitteluprosessin aikana. Pidin erityisesti editoimisesta, koska siinä näkyi konkreettisesti työn jälki.

Kaiken oppimani ja kokemani jälkeen tekisin mielelläni uudelleen toisenkin musiikkivideon. Lyhyesti… työprosessi voi olla toisinaan hieman  työläs ja rasittava, mutta loppua kohden erittäin palkitseva.

 

Musavideo: Stay With Me At Vallisaari