Huviloita, nukkeja ja näyttelijäjahtia

Suunnittelupäivän jälkeen kaksi videoryhmäämme lähtivät toteuttamaan projektejaan someryhmä kannoillaan. Itse kehitetyt aiheet johdattivat tiimit mitä jännittävämpiin paikkoihin ja erikoisempiin tilanteisiin.

Ryhmä 1:n päivä lähti liikkeelle Hapen aulasta. Kameroiden metsästyksen jälkeen he suuntasivat valtavaa lainanukkea raahaten  kohti ensimmäistä kuvauspaikkaa, Herttoniemen metroasemaa. Kuvausryhmän tarkoitus oli seurata Oskaria ja Antonia raahaamassa pukuun sonnustautunutta nukkea ympäri Helsinkiä. Näyttelijät hyppäsivät nukkeineen  metroon ja jäimme kuvausryhmän kanssa odottelemaan heidän saapumistaan Herttoniemeen.

Kun metro lopulta vyöryi asemalle, ei kolmikko astunutkaan ulos vaan jatkoi matkaa metron mukana. Hämmästyneiden kuvaajien ei auttanut muu kuin lähteä heidän peräänsä. Koko nukkeidea oli alunperin Antonin ja hän oli ainoa, joka vaikutti tietävän täsmälleen mitä milloinkin oltiin tekemässä. Näyttelijät katosivat silmistä yhtä mittaa, eikä muun ryhmän ollut helppoa pysyä heidän kintereillään.

Kuvaukset jatkuivat ja kolistelimme ratikalla talvipuutarhaan. Trooppiset kukat kukkivat ja vesi solisi lähteessä jossa ui valtavia punaisia kaloja. Kylmyys ja viima unohtuivat äkkiä sisällä lämmössä ja auringonpaisteessa, joka ei ollut talvea nähnytkään. Lasisen talon valoisuus vaihteli jatuvasti pilvien liikkeiden mukaan, mikä hankaloitti kuvaamista. Ihan kaikki kuvat eivät ylivalottuneet, joten loppu hyvin, kaikki hyvin!” -AA

IMG_0401 _MG_1745 IMG_0374

Ryhmä 2 keskittyi materiaalinkeruussaan kontrasteihin. Heidän projektinsa käsittelee Helsingin piilotettuja paikkoja, sitä kaikkea näkemisen arvoista jota kaupungistamme löytyy ilm
iselvien turistinähtävyyksien lisäksi. Aamupäivällä ryhmä kuvasi keskustan tuttuja paikkoja ja keräsi liikenteen äänten kakofoniaa. Tiimi oli jakautunut kahtia kuvaustahdin nopeuttamiseksi, ja porukka, jota itse seurasin, päätti muun muassa Musiikkitalolla ja Narinkkatorilla käyneen kierroksensa näyttävästi hotelli Tornin 12. kerrokseen.

Auringonpaisteisella terassilounaalla kokoontunut joukkio jatkoi iltapäivällä matkaansa Kruunuvuoren hylätyille huviloille. Sadunomaisen metsän keskellä autiot talot eivät kaikessa karuudessaankaan onnistuneet antamaan tarpeeksi aavemaista vaikutelmaa pitääkseen kuvausryhmän ulkona. Uhkarohkeimmat jäsenet kiipesivät jopa talojen ylempiin kerroksiin. Lattialankkjen narina ja lasinsirujen rätinä ei silti onnistunut herättämään yhdenkään talonvaltaajan vihaista haamua, joten iltapäivä sujui suuremmitta vaaratilanteitta. Niin graffiti-intoilijat kuin arkkitehtuurin arvostajat löysivät huviloista jotain ihastuttavaa ja korkeilta kalliolta aukesi rauhallinen näköala   meren yli kaupungin keskustaan. Jo projektin teon vierestä seuraaminen vakuutti täysin siitä, että ryhmä tietää mistä puhuu. Onneksi tämä on vasta alkusoittoa.” -SM

IMG_0369IMG_0403IMG_0408IMG_0419